A-kasse til socialrådgiver

A-kasse til socialrådgivere

Hvilken a-kasse skal man vælge, når man er uddannet eller er ved at uddanne sig til socialrådgiver? Det kan være lidt af en jungle at finde ud af, hvornår og hvilken a-kasse man skal melde sig ind i.

Hvis du er i tvivl, så læs med her og bliv klogere på, hvad du skal foretage dig, hvis du allerede er uddannet eller er under uddannelse til socialrådgiver.

 

Top 3 a-kasser til socialrådgivere

Man er som lønmodtager fuldstændig frit stillet ift. at vælge a-kasse. Faktisk kan man sagtens lade være med at melde sig ind i en arbejdsløshedskasse, men hvis man så en dag står uden arbejde, er man til gengæld fuldstændig alene, og kan ikke få nogen hjælp, hverken økonomisk eller i form af kurser og hjælp til CV og jobansøgninger. Derfor er det en god idé at blive medlem af en a-kasse. Her er tre a-kasser som alle passer godt til socialrådgivere.

[adservice-comparison-feed]

  • FTF-A
    Socialrådgiverforeningen har selv været med til at oprette FTF-A, og det er den eneste a-kasse som tilbyder en specifik service til socialrådgivere. Det koster fra 435,- om måneden at være medlem af FTF-A.
  • Krifa
    Kristelig Fagbevægelse, også kaldet Krifa, er en tværfaglig a-kasse, som er åben for alle lønmodtagere og folk der er under uddannelse. Krifa tilbyder forskellige pakkeløsninger, som man kan vælge alt efter hvad man har behov for. Priserne svinger fra 469,- til 708,- om måneden, alt efter hvad man vælger.
  • Det Faglige Hus
    Hos det Faglige Hus kan alle blive medlemmer, når bare man er under uddannelse eller lønmodtager. Det koster fra 466,- om måneden at være medlem, og vælger man at have både a-kasse og fagforening hos Det Faglige Hus, tilbyder de Danmarks billigste løsning på dette.

Dansk Socialrådgiverforening anbefaler FTF-A

Hos Dansk Socialrådgiverforening anbefaler de FTF-A, da foreningen selv har været med til at oprette denne a-kasse. FTF-A er det eneste sted, hvor de tilbyder specifik service til socialrådgivere, og de er desuden blandt en af landets billigste arbejdsløshedskasser. Der er ansat folk indenfor socialrådgiverfeltet, som holder øje med udviklingen af ledigheds- og beskæftigelsesudviklingen, og som har en stor viden indenfor netop denne faggruppe.

De har en målrettet service til socialrådgivere

Det at du får en målrettet service til dit fag hos FTF-A taler for, at det er den bedste a-kasse for dig. Men det betyder dermed ikke, at det er din eneste mulighed, for du bør nemlig også tage et kig på f.eks. de to arbejdsløshedskasser, som vi har anbefalet tidligere i artiklen.
Her kan du blive klogere på den pris, du vil skulle betale om måneden, samt hvad der er af medlemsfordele så som billige forsikringer eller billige fagforeninger.