A-kasse til pædagogmedhjælper

A-kasse til pædagog

Om du er uddannet pædagogmedhjælper eller er ved at uddanne dig, så er det en god idé at tage stilling til, hvilken a-kasse der passer bedst til dig som padægogmedhjælper.

En arbejdsløshedskasse er vigtigt at være medlem af, da den udbetaler dine dagpenge, hvis du pludselig står uden arbejde, eller bliver længerevarende syg.

 

 

A-kasser du bør overveje

Som pædagogmedhjælper har du – ligesom de fleste andre – to muligheder, når du står og skal vælge din nye arbejdsløshedskasse. Du kan enten vælge en, som har specialiseret sig indenfor din faggruppe, eller en tværfaglig a-kasse, hvor alle kan være medlem, uden at det kræver nogen specifik uddannelse eller arbejde.

Top 3 a-kasser til pædagogmedhjælper

At vælge arbejdsløshedskasse kan for mange godt være noget af udfordring, da det er svært at skabe overblik over de mange udbydere, som man kan vælge imellem. Derfor har vi gjort det enkelt for dig, og udvalgt top 3 arbejdsløshedskasser til pædagogmedhjælper. Se og læs mere om dem i oversigten herunder.

  • BUPL-A
    Dette er Børne- og Ungdomdspædagogernes a-kasse, også kaldet BUPL-A. Denne arbejdsløshedskasse er specialiseret indenfor dit felt, og du er derfor sikret en standard indenfor viden og guidning omkring dit arbejde. Det koster 432,- kr om måneden at være medlem af denne a-kasse, men da det BUPL også er en fagforening, som også er for pædagogmedhjælpere, kan du være medlem af begge dele for kun 936,- kr. om måneden
  • FTF-A
    Hos FTF-A er alle velkomne, og det gælder altså også for dig. Da det ikke er en arbejdsløshedskasse, som er specialiseret indenfor en særlig faggruppe, kan den tage mange flere medlemmer, og dermed tilbyde en lavere pris end mange andre a-kasser. Det koster 435,- kr. at være medlem hver måned.
  • ASE
    Hos ASE koster det 467,- kr. om måneden at være medlem. ASE er en af landets billigste a-kasser, og også her er du økonomisk sikret, hvis du skulle gå hen og blive arbejdsløs.

A-kasse som pædagogstuderende eller nyuddannet pædagog

I oversigten ovenover er priserne taget ud fra, at man har et fast arbejde. Hvis man er nyuddannet pædagog eller pædagogstuderende, er priserne noget andet, de er nemlig meget lavere. Det gælder dog stadig, at det er de tre ovenstående a-kasser, vi anbefaler.

Det gælder for både BUPL-A, FTF-A og ASE, at det er gratis at være medlem af a-kassen, så længe du er studerende. For de fleste arbejdsløshedskasser gælder desuden, at du er berettiget dagpenge så snart du har haft din sidste eksamen, hvis altså du har været medlem mindst et år inden. Ellers får du en måned i karans, hvilket let og helt omkostningsfrit kan undgås. Derfor anbefaler vi, at alle pædagogmedhjælperstuderende skynder sig at melde sig ind, for at være sikre på, at få udbetalt dagpenge så snart man står ledig.