A-kasse til ergoterapeut

A-kasse til ergoterapeuter

Er du under uddannelse til at blive ergoterapeut eller er du allerede færdiguddannet, og skal melde dig ind i en a-kasse?

Læs med her, og bliv klogere på, hvilken a-kasse der har de bedste fordele for dig som ergoterapeut.

Den rigtige udbyder kan give dig mange fordele i dit hverv som ergoterapeut, så det er uden tvivl tiden værd.

Søger du en a-kasse som ergoterapeut?

Hvis du ikke har været medlem af en arbejdsløshedskasse før, eller aldrig har tænkt særlig meget over det, så kan det være lidt af en jungle at begive sig ud på dette marked. Vi har forsøgt at koge de mange informationer ned, og udarbejdet denne korte artikel. Den kan forhåbentlig hjælpe dig med at få overblik og vælge rigtigt.

Din sundhedsfaglige arbejdsløshedskasse

DSA er en a-kasse, som er skabt til dig der er enten sundhedsfagligt uddannet eller går på en sundhedsfaglig uddannelse. DSA er skabt til ergoterapeuter, fysioterapeuter, jordemødre, radiografer, sygeplejersker og bioanalytikere – altså kort sagt, til jer der beskæftiger jer med det sundhedsfaglige felt.

Dette er den eneste a-kasse der har specialiseret sig indenfor dit fag, og derfor det eneste sted der kan tilbyde dig rådgivning og hjælp ud fra fra samme baggrund som din. De kender dit arbejdsmarked bedre end alle andre, og vi anbefaler derfor kraftigt, at du melder dig ind i netop denne a-kasse, simpelthen for at opnå de bedste services.

Tips før du vælger udbyder

Selvom det udmiddelbart ligger lige til højrebenet, hvilken arbejdsløshedskasse, du skal melde dig ind i, så er valget selvfølgelig dit helt eget. Der findes mange a-kasser, som har åbent for alle, også selvom du er ergoterapeut, og de ikke har specialiseret sig indenfor dette. De kan stadig yde god service samt udbetalte dagpenge, hvis du skulle stå uden arbejde en dag.

Det koster 416,- kroner om måneden at være medlem af DSA. Faktisk så reklamerer denne arbejdsløshedskasse med, at det er den billigste i landet, hvilket jo er værd at have med i sine overvejelser omkring valg af a-kasse. Sammenligner man med andre arbejdsløshedskasser, som man som ergoterapeut også kan melde sig ind i, fremgår det tydeligt, at DSA’s medlemsskab er noget billigere end hvad andre a-kasser så som FTF-A, Kristelig a-kasse og Det Faglige Hus kan tilbyde.