A-kasse til chauffører

A-kasse som chauffør

Er du chauffør, og skal finde ud af, hvilken a-kasse der passer bedst til dig?

Vi guider dig gennem junglen af arbejdsløshedskasser her, så du kan få et overblik over hvad du har af muligheder for a-kasser som chauffør. Det er en vigtig beslutning, da det kan give dig mange fordele og muligheder.

Se hvem vi mener du bør overveje, hvis du arbejder som lastbilschauffør, taxachauffør eller lignende.

Brug for en a-kasse som chauffør?

Der findes rigtig mange former for chauffører, og jobbet dækker derfor over flere forskellige jobfunktioner. Afhængig af hvad slags chauffør du er, er der forskellige overenskomster og løn for netop det område, du arbejder med. Hos 3F har de styr på alt dette, men der findes også mange andre arbejdsløshedskasser, som du kan melde dig ind i, hvis du ikke ønsker 3F.

Her finder du vores top 5 over arbejdsløshedskasser, som passer til alle slags chauffører.

Top 5 a-kasser til chauffører

Hos 3F er de specialister i chauffører. Hvis du både bliver medlem af deres fagforening og a-kasse er du sikret, at der bliver taget hånd om dine arbejdsforhold og din løn, og i tilfælde af at du mister dit arbejde, stor de til rådighed og udbetaler dagpenge til dig.

Vi anbefaler, at du som chauffør bliver medlem af 3F, da det er dem der ved allermest om dit arbejdsområde, og som derfor kan hjælpe og vejlede dig bedst muligt. Det er dog også muligt at være medlem af andre a-kasser, som du kan se fire bud på herunder.

Gode råd når du vælger

Vi anbefaler, at du tjekker priserne på de fem bud, og sammenligner disse. Det kan være en rigtig god idé også at finde ud af, hvad det koster at kombinerer a-kasse og fagforening, da der ofte er mange penge at spare her. Hvis du vælger 3F, kan du desuden få den bedste hjælp og sparringspartner, da det er dem, der ved mest om dit arbejdsfelt.

Dette er vigtige ting at huske på, når man vælger sin nye arbejdsløshedskasse. Selvom det kan virke som mange penge at skulle betale hver måned, er de nemlig din allerbedste ven, hvis du en dag står uden arbejde. A-kassen udbetaler dine dagpenge, og fagforeningen sørger f.eks. for at det psykiske som fysiske arbejdsmiljø lever op til kravene på området, og du kan altid henvende dig til dem, hvis du er i tvivl om noget arbejdsrelateret.